17 Şubat 2008 Pazar

Sulu Kofte

Malzemeler

  • 400-500 gr kiyma
  • 2 dilim bayat ekmek ici (veya hazir ekmek tozu)
  • 1/2 cay bardagi koftelik ince bulgur
  • 1 tatli kasigi karabiber
  • 1 tatali kasigi tuz
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kasigi siviyag
  • 1 orta boy sogan(rendelenecek)
  • ince kiyilmis maydanoz (arzuya bagli)

Corba Malzemesi

  • 1.5-2 litre su
  • 1/2 cay bardagi siviyag
  • 1 yemek kasigi domates salcasi
  • 1 tatli kasigi tuz
  • kofteleri bulamak icin 1 cay bardagi kadar un

Hazirlanisi

  1. Kofte malzemelerini karistirma kabina alin ozlu bir kofte yogurun.
  2. Diger tarafda tencereye sagi ve salcayi alin .1-2 dk kavurdukdan sonra sicak suyu ekleyin.
  3. Hazirladiginiz kofte harcindan nohut buyuklugunde parcalar kopartip yuvarlayin.
  4. genis bir firin tepsisinin icine 1 cay bardagi unu alin elde ettiginiz bu kofteleri atin.Buyun kiyma bu sekilde bittikden sonra.Tepsiyi soyle bir sallayarak koftelerin hepsinin una bulanmasini saglayin
  5. Kaynamakda olan corbanin icine yavasca atalim.
  6. 2 kucuk patates,1 orta boy havucu kucuk kupler halinde dograyip corbaya ilave edin.
  7. 10-15 dk pisirin.

Hiç yorum yok: