17 Şubat 2008 Pazar

Peynirli Ay Pogacasi



Malzemeler

  • 1 su bardagi yogurt
  • 250 gr margarin(oda isisinda)
  • 1 su bardagi siviyag
  • 1 yumurta (uzerine surulecek)
  • 1 kabartma tozu
  • Aldigi kadar un
  • tuz, corekotu

Ic malzemesi

  • peynir, maydanoz

Hazirlanisi

1.Karistirma kabina yogurt, margarin ve siviyagi alin el yordami ile karistirin.

2.sirasiyla diger malzemeleri ekleyerek eli yapismayan yumusak bir hamur elde edin.

3.hamurdan yumurtadan biraz kucuk parcalar koparin.Merdane ile yuvarlak acip ic malzemesini ekleyin.iki ucundan kapatip rulo sekli vererek ay gibi kivirin.

4.uzerine yumurta sarisi surerek, corek otu dokun.350F (220c) firinlayin.

Hiç yorum yok: