17 Şubat 2008 Pazar

Erzurum Corbasi

Malzemeler
  • 1-1.5 su bardagi yarma (bugday)
  • 1 ortaboy sogan
  • 3 kase yogurt
  • 1 yumurta
  • 1 kasik un
  • 1 yemek kasigi kadar asotu(veya kuru nane)
  • 1 tatli kasigi tuz
  • 1 avuc kiyma
  • 1 tatli kasigi karabiber ve tuz.

Hazirlanisi

  1. Yarmayi bir gun onceden islatin ve ertesi gun tencerenin yarisina kadar su doldurarak bungaylar yumusayana kadar pisirin.
  2. Diger tarafda karistirma kabina yogurt , un ve yumurtayi alin putursuz bir hale gelinceye kadar cirpin.
  3. pisen yarmalarin uzerine yavasca ilave edelim karistirmaya devam edin.
  4. 1 Avuc kiyma ve 1 tatli kasigi karabiber ve tuzla bir kofte hamuru yogurun bundan leblebi buyuklugunde parcalar koparin yuvarlayin ve bol yagda renkleri donene kadar kizartin.
  5. kizaran kofteleri corbamizin icine ilave edin.
  6. Sogani yemeklik dograyin, tavada soteleyin.Diri kalmayacak sekilde iyice oldurun soganlari.Icine yarim kasik asotunu ilave edin.1-2 dk daha kavurdukdan sonra corbay ekleyin.Kalan yarim kasik asotunuda ekleyin 1-2 tasim kaynattikdan sonra altini kapatin.

1 yorum:

Reyhan dedi ki...

ellerinize sağlık :) nefis