19 Şubat 2008 Salı

Kedidilli Muzlu Pasta

Malzemeler
  • 2 Paket kedidili biskuvi
  • 1/5 adet muz
  • 1 cay bardagi damla cikolata
  • 1/2 cay bardagi hindistancevizi tozu

Kremasi icin

  • 4 bardak sut
  • 114 gr margarin
  • 1 su bardagi seker
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardagi un

Hazirlanisi

  1. Kremasini hazirlamak icin tencereye ocaga alin kisik ateste margarini eritin.Icine unu ekleyin 5 dk kavurun.Sonra sirasiyla sut seker ve pismeye yakin vanilyasini atin.Muhallebi kivamina ulastiginizda kapatin altini.Mikserle 10 dk cirpin.
  2. 1 su bardagi soguk sutle kedidillerini hemen batirip cikartin.Kalibiniza gore yerlestirin eger uzunsa kedidillerini kuru iken kaliba gore kesin.Kalibin altinda da kestiginiz parcalari yerlestirin.Uzerine kremanin yarisini dokun.Muzlari ince ince dilimleyin tart hamuruna dizer gibi yarilarindan ust uste gelecek sekilde dizin.

    Uzerine damla cikolaya serpin.Kalan kremayida ustune dokun.Cikolata ve hindistan cevizi ile susleyin.Dolapda sogumaya birakin.Benim kalibim biraz buyuk oldugundan krema tam doldurmadi.Siz daha kucuk bir kelepceli kalip kullanin.
  3. Afiyet olsun



Hiç yorum yok: