23 Şubat 2008 Cumartesi

Pufuduk



Sabah kahvaltilari icin guzel bir alternatif.

Malzemeler
  • 2 Su bardagi ilik sut
  • 1 tatli kasigi tuz
  • 2 yemek kasigi siviyag
  • 1 yemek kasigi instant maya(kuru maya)
  • Kizartmak icin siviyag

Hazirlanisi

  1. 2 bardak sutu isitarak ilik hale getirin.
  2. icine mayayi ve tuzu ilave edin.
  3. 10 dk mayanin aktif hale gelmesini icin bekleyin
  4. siviyagi ve aldigi kadar unu ilave ederek.ele yapismayan bir hamur elde edin bu hamuru yaklasik 15 dakika yogurarak ozlu bir hamur elde edin.
  5. Uzerine strec film orterek dinlenmeye birakin.
  6. Mayalanma sureci tamamlaninca hamuru tekrar soyle bir karistirin.
  7. Parcalar kopartin.Biraz un ve merdane yardimi ile acin.
  8. Bardakla actiginiz hamurdan yuvarlaklar cikartin.Kizgin yagda kizartin.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Cansu abla malzemelere ne kadar un die belirtmemişsin. belirtirsen sevinirim.



Zehra GENÇ

cansu dedi ki...

zehracim ele yapismayan yumusak bir hamur olacak.Firinlarda satilan ekmek hamuru kivaminda.