17 Şubat 2008 Pazar

Cheese Cake



Malzemeler

  • 1.5 su bardagi ogutulmus Graham Craker(veya yulafli biskuvi)
  • 1/2 cay kasigi tarcin
  • 90 gr tereyag
  • 1 paket Cream cheese(labne peynir)226gr
  • 1 yumurta
  • 1/2 su bardagi tozseker
  • 4 yemek kasigi sour cream (veya yerine tatli suzme yogurt)

Hazirlanisi

  1. Erimis yag ile biskuvileri ve tarcini karistirin.
  2. Kelepceli kaliba kenarlarindan 2cm cikacak sekilde bastirarak yayin.Dolaba kaldirin.
  3. Oda isisinda ki cream cheese ve sekeri cirp.Yumurta, sour cream ekleyin mixerle fazla cirpmadan karistirin.
  4. Kelepceli kaliba dokun.
  5. Sicak su dolu bir baska tepsiye koyun 45 dk 350F(220c)pisir.
  6. 1 saat disarda 3 saat dolapta beklettikden sonra servis yapabilirsiniz.

Uzerine ben ikea dan aldigim lingonsylst kullaniyorum.Deneyin derim.

Hiç yorum yok: