15 Şubat 2009 Pazar

Tavuklu Pirinc Corbasi
















Malzemeler


  1. 1 adet tavuk gogusu
  2. 1 cay bardagi pirinc
  3. 1 adet patates
  4. 1 yemek kasigi domates salcasi
  5. tuz, karabiber, 2 yemek kasigi siviyag

Hazirlanisi

  1. Tavuk gogsunu yikayin ve bir tencereye su doldurarak haslayin.
  2. Guzelce haslanan tavuklari cok minik parcalar halinde kiyin.
  3. Baska bir tencereye 2 kasik sivi yagi ve salcali alin.2-3 dakika soteleyin.uzerine tavuk suyunu ve bir miktar sicak suyu ilave edin.
  4. Kaynadikdan sonra yikanmis pirincleri ve tavuklarida ekleyin.
  5. Patatesleride minik kupler halinde dograyip icine ilave edin.
  6. Pirincler ve patatesler pistikden sonra altini kapatin .
  7. Arzu ederseniz maydonozla servis yapin.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok: