21 Şubat 2009 Cumartesi

Pazili Borek

Malzemeler

1 yemek kasigi instant maya
1 tatli kasigi tuz
1 cay kasigi toz seker
2 su bardagi ilik sut
1 paket oda isisinda tereyagi veya margarin
Yeterince un
Uzerine surulmek uzere 1 yumurta
susam ve corek otu


iC Malzemesi


1 demet pazi, 1 buyuk sogan, yeterince tuz


Hazirlanisi



Yogurma kabiniza mayayi, 1 cay bardagi ilik suyu, tuz ve sekeri alin.
15 dk mayanin kabarmasini bekleyin.
Kabaran maya'ya ilik sutu margarini ve yeterli unu ilave edin elinize yapismayan ancak yumusak bir hamur olmali.
Puf noktasi hamuru uzun sure yogurmaniz gerektigi.
uzerine islak bir bez ortulu oldugu halde kabarmaya birakin.2 kati buyukluge ulastiginda hamuru iki parcaya bolun ve ikisinide merdane yardimi ile acin.Diger tarafdan onceden yikayip ince dogradiginiz ve siviyagda sotelediginiz soganla suyunu cekene kadar pisirdiginiz pazilari sogutun.

Yagli kagit serilmis tepsiye ilk actiginiz parcayi serin uzerine sogumus olan pazili icinizi serin uztune diger actiginiz hamuru kapatin, uzerine yumurta surun ve corek otu serpin
Onceden isitilmis firinda kizarana kadar pisirin.

5 saati caylariniz icin guzel bir ikram olacagi fikrindeyim
Afiyet Olsun.

Tarif arkadasim hanifeye ait.

Hiç yorum yok: