15 Şubat 2009 Pazar

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 37.HAFTA /Cilek soslu Cheesecake
















Malzemeler

  1. 100 gr tereyagi
  2. 3 paket cream cheese(labne peyniri)
  3. 1 su bardagi toz seker
  4. 1 paket vanilla
  5. 2 yumurta
  6. 3 corba kasigi un
  7. 200 ml.sivi krema
  8. 2 paket eti burcak
  9. 1 limon suyu ve limon kabugu rendesi
  10. 2 paket krem santi

Sos icin :

  1. 2 yemek kasigi tereyagi
  2. 450 gr kadar cilek yada frenk uzumu
  3. 3/4 su bardagi toz seker
  4. 1 cay kasigi nisasta
  5. 1 limon suyu

Sos'un Yapilisi:
Butun malzemeyi kucuk bir tencereye alin.Orta isida pisirin.kaynadikdan 2-3 dk. sonra alip sogumaya birakin.

Hazirlanisi

  1. Firini 200 derecede isitin.20 cm.kelepceli kalibin her yanina folyo ile saralim.
  2. Biskuvileri rondodan gecirin.
  3. tereyagini etirin ve biskuvilere iyice yedirelim
  4. kelebceli kaliba bastira bastira yayalim.buzdolabina kaldirin.
  5. yumurta ve sekeri mikser ile iyice cirpalim.
  6. Vanillayi ekleyin tekrar cirpin
  7. unu ekleyin ve cirpmaya devam edin.
  8. Peynirler haric tum kalzemeyi ekleyin ve cirpin
  9. en son cream cheeseleri(labne) ekleyin.homojen bir kivam elde edene dek cirpin.
  10. buzdolabindan biskuvileri cikarin uzerine limonlu karisimi dokun
  11. sonra hazirladiginiz harci dokun.
  12. firinda uzeri kizarana kadar pisirin.
  13. pistikden sonra ilimasini bekleyin.ilindikdan sonra buzdolabinda 6-7 saat dinlendirin
  14. sosu hazirlayin sogumaya birakin
  15. soguyan cheesecake inizin uzerine krem santiyi ince bir tabaka halinde yayin.
  16. kenarlarinida krema sikma torbasina koydugunuz santi ile susleyin ve ortasina hazirladiginiz sosu dokun.
  17. tekrar sogumak uzre dolaba kaldirin.
  18. Mumkunse misafirlerinize ikram etmeden bir gun once hazirlayin.Buz dolabinda bekleme suresi ne kadar uzarsa lezzetide o derece artacaktir.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok: