19 Şubat 2009 Perşembe

Tavuk Schnitzel
















Malzemeler
  1. 4 tavuk göğüs fileto
  2. 1 su bardağı un
  3. 1 su bardağı ufalanmış galete unu veya (kellogs crumbs)
  4. 3 yumurta
  5. 1'er çay kaşığı kekik, nane, pulbiber,karabiber
    Tuz

Hazirlanisi

  1. Unu ayrı bir tabağa alın. Etlerin her iki tarafına tuz serpiştirip yine her iki tarafını una bulayıp hafifçe silkeleyin.
  2. Yumurtaları yayvan bir tabakta iyice çırpın. Una buladığınız tavuk göğüs etlerinin iki tarafını yumurtaya bulayın. Galete ununun icine baharatlari karistirin.
  3. Sonra tavuk etlerini galete ununa bulayin.
  4. Teflon tavada yagi kizdirin.Iki tarafini kizartin.
  5. Kagit havlu uzerine alin.Fazla yagini ceksin.
  6. Sonra servis tabaginiza alin.Patates kizartmasi, pilav yada sotelenmis sebze esliginde servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok: