21 Şubat 2009 Cumartesi

Firin Makarna


Malzemeler
  • 1 Paket cubuk makarna veya oluklu makarna
  • 2 su bardagi rendelenmis kasar peyniri
  • 50 gr margarin veya tereyagi
  • 2 yemek kasigi un
  • 2 bardak sut
  • Tuz
Hazirlanisi
Makarnalari bol suda haslayin.Diger tarafda besamel sos icin tencereyi ocaga alin.margarini eritin iki kasik unu 2 dakika cevirin uzerine soguk sutu ilave edin tuzunuda ekleyip koyulasinca altini kapatin icine bir bardak rendelenmis kasar peynirini ekleyin ve karistirin .
Yaglanmis firin tepsisine makarnalari dokun uzerinede besamel sosu dokup makarnaya yedirin.Sonra uzerini duzeltin.
En Ustune kasar peynirini dokup firinlayin 220 derece.Uzeri kizarinca cikarin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: