18 Nisan 2008 Cuma

Z.Yagli Kirmizi Biber Dolmasi


Malzemeler
  • 10 adet kirmizi dolmalik biber
  • 2 adet buyuk boy kuru sogan
  • 1 su bardagi sizma zeytinyagi
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1/2 demet dereotu
  • 2 su bardagi pirinc
  • 1 tatli kasigi toz seker
  • yeterince tuz
  • 1 tatli kasigi pulbiber
  • 1 yemek kasigi domates salcasi
  • 1 yemek kasigi kuru nane
  • 2 adet domates

Hazirlanisi

  • Yagimizi yayvan bir tencereye alin.Yemeklik dogradiginiz soganlari ekleyip soteleyin.1 kasik salcayida ilave edin.Uzerine iyice yikamis oldugunuz pirincleri ekleyin 7-8 dk kavurun.Tuzunu ve diger baharatlari ekleyin uzerini ortecek kadar sicak su ilavesi ile kisik ateste princler sisene kadar pisirin.Altini kapattikdan sonra ince kiydiginiz maydanoz ve dereotunu ekleyin.Karistirin.

  • Temizleyip yikadiginiz biberlerin icine doldurup uzerlerini domates ile ortun

  • Tencereye 2 kasik siviyag ve 1 tatli kasigi salca ilave edin uzerine biberleri disin 1/2 su bardagi su ile kizik ateste pisirin.

  • Soguyunca servis yapin

  • afiyet olsun

Hiç yorum yok: