18 Nisan 2008 Cuma

Zeytinyagli Enginar


; Malzemeler



  • 7 adet Enginar

  • 2 adet kuru sogan

  • 1 su bardagi sizma zeytin yagi

  • 1 su bardagi garnitur

  • 1/2 demet dereotu

  • 1 adet limon suyu

  • yeterince tuz, 1 tatli kasigi toz seker


Hazirlanisi



  • Yagi ve yemeklik dogranmis soganlarimizi tencereye alin ve soyle bir cevirin.Temizlenmis yikanmis, tuzla ve limonla ovulmus enginarlari uzerine ters cevirerek yerlestirin bir limon suyu, tuz ve sekeri ilave edin uzerini ortecek su ilavesi ile kisik ateste pismeye birakin.



  • Pismeye yakin yumusadiklarinda garniturleri ilave edin onlarda pistikden sonra altini kapatin.Soguyunca enginarlari cevirip icine garnitur malzemesini ekleyin ve dereotu ile servis yapin. afiyet olsun







Hiç yorum yok: