15 Şubat 2009 Pazar

Ponpon Pogacalar
















Malzemeler

  1. 1 yemek kasigi instant maya
  2. 1 tatli kasigi tuz
  3. 1 cay kasigi toz seker
  4. 2 su bardagi ilik sut
  5. 1 paket oda isisinda tereyagi veya margarin
  6. Yeterince un
  7. Uzerine surulmek uzere 1 yumurta
  8. susam ve corek otu
Hazirlanisi

  1. Yogurma kabiniza mayayi, 1 cay bardagi ilik suyu, tuz ve sekeri alin.
  2. 15 dk mayanin kabarmasini bekleyin.
  3. Kabaran maya'ya ilik sutu margarini ve yeterli unu ilave edin elinize yapismayan ancak yumusak bir hamur olmali.
  4. Puf noktasi hamuru uzun sure yogurmaniz gerektigi.
  5. uzerine islak bir bez ortulu oldugu halde kabarmaya birakin.2 kati buyukluge ulastiginda
  6. sade yada istediginiz bir ic malzeme ile iclerine doldurarak kapatin.
  7. Ve 15 dk daha kabarmaya birakin
  8. Yagli kagit serilmis tepsiye dizin uzerine yumurta surun ve corek otu serpin
  9. Onceden isitilmis firinda kizarana kadar pisirin.
  10. 5 sati caylariniz icin guzel bir ikram olacagi fikrindeyim

Afiyet Olsun.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

allahımm hayatımda bu kadar müthiş bir poğaça yememiştim. gerçekten tebrik ederim. çok hafif ve lezzetli.. yazan ellerine sağlık.