25 Şubat 2009 Çarşamba

Kofte Canaginda Bezelye


Malzemeler

750 gr.Kiyma
1 Adet kuru Sogan
1 yumurta
2 dilim bayat ekmek ici
Tuz ve karabiber
1 veya 1,5 su bardagi dondurulmus veya konserve bezelye(veya taze)


Hazirlanisi


köfte malzemelerini karıştırın. harçtan cevizden büyük parçalar koparıp ortası çukur köfteler yapın. köfteleri yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine 2 yemek kaşığı sıvıyağ gezdirin.Icine tatli kasigi yardimi ile bezelyeleri doldurun ve birer parca kasar peyniri yerlestirin. 200C fırında 15-20 dakika pişirin. (çok pişirirseniz kuru olur).Uzeri kizarinca cikarin.
Patates puresi veya pilav esliginde servis yapin.
Afiyet Olsun.




3 yorum:

ayşegül mutfakta dedi ki...

waay wayy wayy nefis bişey hemde orjinal eline sağlık!

CANSU dedi ki...

Sevgili aysegul guzel yorumun icin cok tesekkur ederim.Bu vesile ile senin blogun ilede tanisma firsatim oldu.gercekten cok emek vermissin hersey cok guzel ellerine saglik.

sarımutfak-hande dedi ki...

değişik ve güzel denemek lazım ellerine sağlık cnm