19 Şubat 2009 Perşembe

Katkatli Sarma Borek















Malzemeler

  • 1,5 su bardagi ilik sut

  • 1 corba kasigi seker

  • 1/2 paket yas maya veya 1/2 kasik kuru maya

  • 1 su bardagindan 2 parmak eksik siviyag

  • 2,5 stik tereyagi(125 gr.)

  • 1 tatli kasigi tuz

Hazirlanisi

  1. Hamuru kulak memesi yumusakliginda yogurun.Mayalandirin 2 kati buyukluge ulasincaya kadar.

  2. Sonra hamuru 3 esit parcaya bolun

  3. Merdane yardimi ile acin.Actiginiz katlara eritip ilittiginiz margarini surun.ust uste yerlesirin.
  4. Daha sonra hamuru 4 esit parcaya bolun.devam ederek 8 ve 16 parcada bitirin.istediginiz icten ilave ederek sigara boregi sarar gibi sarin.

  5. oda isisinda yarim saat mayalandikdan sonra uzerine yumurta sarisi surerek 350F(220C) firinlayin.Uzeri kizarinca cikarip servis yapin .Afiyet Olsun

1 yorum:

bahar dedi ki...

ya canım nasıl çekti şimdi gece yarısı. hiç ii olmadı buraya bakmam