15 Şubat 2009 Pazar

Etli Nohut
















Malzemeler

  1. 1,5 su bardagi Nohut
  2. 1/2 kg kemikli kuzu eti
  3. 1 buyuk bas kuru sogan
  4. 2 yemek kasigi zeytinyagi
  5. 1 yemek kasigi domates salcasi
  6. 1/2 yemek kasigi antep biber salcasi
  7. kaynamis su

Hazirlanisi

  1. Bir gece önceden nohutları yıkayıp bir kaba alin. Uzerlerini 4 parmak geçecek kadar su ekleyip sabah kadar bekletin.
  2. Ertesi gün nohutları yumuşayana kadar kaynatın.
  3. Soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında hafif pembeleşene kadar kavurun.
  4. Etleri ekleyip bıraktıkları suyu çekene kadar pişirin. salçaları ilave edip 2-3 dakika daha kavurun.
  5. Etlerin üzerine çıkacak kadar kaynamış su koyup etler yumuşayana kadar haşlayın.
  6. Etler yumuşayınca nohutları üzerlerine ekleyin. 10 dakika daha pişirip tuzunu ilave edin.

Afiyet Olsun.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

neffissss