Malzemeler
- 1 yemek kasigi instant maya
- 1 tatli kasigi tuz
- 1 cay kasigi toz seker
- 2 su bardagi ilik sut
- 1 paket oda isisinda tereyagi veya margarin
- Yeterince un
- Uzerine surulmek uzere 1 yumurta
- susam ve corek otu
- Yogurma kabiniza mayayi, 1 cay bardagi ilik suyu, tuz ve sekeri alin.
- 15 dk mayanin kabarmasini bekleyin.
- Kabaran maya'ya ilik sutu margarini ve yeterli unu ilave edin elinize yapismayan ancak yumusak bir hamur olmali.
- Puf noktasi hamuru uzun sure yogurmaniz gerektigi.
- uzerine islak bir bez ortulu oldugu halde kabarmaya birakin.2 kati buyukluge ulastiginda
- sade yada istediginiz bir ic malzeme ile iclerine doldurarak kapatin.
- Ve 15 dk daha kabarmaya birakin
- Yagli kagit serilmis tepsiye dizin uzerine yumurta surun ve corek otu serpin
- Onceden isitilmis firinda kizarana kadar pisirin.
- 5 sati caylariniz icin guzel bir ikram olacagi fikrindeyim
Afiyet Olsun.
1 yorum:
allahımm hayatımda bu kadar müthiş bir poğaça yememiştim. gerçekten tebrik ederim. çok hafif ve lezzetli.. yazan ellerine sağlık.
Yorum Gönder