Malzemeler
- 10 numara Fillo Yufka (yada Turk Yufkasi)
- 300 gr kiyma
- 1 Buyuk kuru sogan
- 2 kucuk patates
- Karabiber, Pul biber, tuz
- 2 Su bardagi sut
- 1 Yumurta
- 1 Cay kasigi kabartma tozu
- 1 su bardagi siviyag
Hazirlanisi
Oncelikle Teflon tavaya 3 kasik siviyagi alin ve yemeklik dogradiginiz soganlari ilave edin.Soteleyin ve kiymalari ilave edin.Kiymalarin rengi donunce rendelediginiz patatesleri ve baharatlari ekleyin Patateslerde yumusayinca altini kapatin.Yaglanmis firin tepsisinie bir akt kufka serin ve borek icin hazriladiginiz harci sira ile her kata firca yardimi ile surun orta ksima geldiginizde harci yerlestirin ve tekrar yufkalar bitene kadar kat kat harcla birlikde dosemeye devam edin.
uzerine kalan harci dokun ve 10-15 dk cekmesini bekleyin.uzerine 2 kasik yogurdu cirparak surun 400F (250 c) de firinlayin .Kizarinca cikartin
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder