
Malzemeler
- 1,5 su bardagi Nohut
- 1/2 kg kemikli kuzu eti
- 1 buyuk bas kuru sogan
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 yemek kasigi domates salcasi
- 1/2 yemek kasigi antep biber salcasi
- kaynamis su
Hazirlanisi
- Bir gece önceden nohutları yıkayıp bir kaba alin. Uzerlerini 4 parmak geçecek kadar su ekleyip sabah kadar bekletin.
- Ertesi gün nohutları yumuşayana kadar kaynatın.
- Soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında hafif pembeleşene kadar kavurun.
- Etleri ekleyip bıraktıkları suyu çekene kadar pişirin. salçaları ilave edip 2-3 dakika daha kavurun.
- Etlerin üzerine çıkacak kadar kaynamış su koyup etler yumuşayana kadar haşlayın.
- Etler yumuşayınca nohutları üzerlerine ekleyin. 10 dakika daha pişirip tuzunu ilave edin.
Afiyet Olsun.
1 yorum:
neffissss
Yorum Gönder