
Malzemeler
- 100 gr tereyagi
- 3 paket cream cheese(labne peyniri)
- 1 su bardagi toz seker
- 1 paket vanilla
- 2 yumurta
- 3 corba kasigi un
- 200 ml.sivi krema
- 2 paket eti burcak
- 1 limon suyu ve limon kabugu rendesi
- 2 paket krem santi
Sos icin :
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 450 gr kadar cilek yada frenk uzumu
- 3/4 su bardagi toz seker
- 1 cay kasigi nisasta
- 1 limon suyu
Sos'un Yapilisi:
Butun malzemeyi kucuk bir tencereye alin.Orta isida pisirin.kaynadikdan 2-3 dk. sonra alip sogumaya birakin.
Hazirlanisi
- Firini 200 derecede isitin.20 cm.kelepceli kalibin her yanina folyo ile saralim.
- Biskuvileri rondodan gecirin.
- tereyagini etirin ve biskuvilere iyice yedirelim
- kelebceli kaliba bastira bastira yayalim.buzdolabina kaldirin.
- yumurta ve sekeri mikser ile iyice cirpalim.
- Vanillayi ekleyin tekrar cirpin
- unu ekleyin ve cirpmaya devam edin.
- Peynirler haric tum kalzemeyi ekleyin ve cirpin
- en son cream cheeseleri(labne) ekleyin.homojen bir kivam elde edene dek cirpin.
- buzdolabindan biskuvileri cikarin uzerine limonlu karisimi dokun
- sonra hazirladiginiz harci dokun.
- firinda uzeri kizarana kadar pisirin.
- pistikden sonra ilimasini bekleyin.ilindikdan sonra buzdolabinda 6-7 saat dinlendirin
- sosu hazirlayin sogumaya birakin
- soguyan cheesecake inizin uzerine krem santiyi ince bir tabaka halinde yayin.
- kenarlarinida krema sikma torbasina koydugunuz santi ile susleyin ve ortasina hazirladiginiz sosu dokun.
- tekrar sogumak uzre dolaba kaldirin.
- Mumkunse misafirlerinize ikram etmeden bir gun once hazirlayin.Buz dolabinda bekleme suresi ne kadar uzarsa lezzetide o derece artacaktir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder