1 Mart 2009 Pazar

Krep veya Akitma


Malzemeler

1 yumurta
1 su bardagi un
1 bardak sut
2 yemek kasigi siviyag
tuz

Hazirlanisi

Unu, yumurtayı, sütü, siviyağını ve bir tutam tuzu karistirma kabinda iyice çırparak karıştırın.Kivanminin Boza kivaminda olmasi gerekiyor.

Teflon tavaya 1 tatli kasigi siviyag dokuyoruz kucuk bir kepce yardimi ile krep hamurundan alip iki tarafini da 2 ser dakika kiZartiyoruz.Mumkun oldugunca ince yapmaya calisin.
Icine dilediginiz icten ekleyebilirsiz.
Iste size birkac alternatif...

Krep ici onerileri

1- 1 orta boy sogani ve 2 kasik siviyagi ile soteleyin kiymayi ilave edin pul biber karabiber ve tuz esliginde pisirin.Ve kreplerinizin arasina sararak servis yapin.

2- Nutella ile deneyebilirsiniz.Icine cilek dilimleri ve muzla da degisik bir lezzet katmis olursunuz.

3- Peynir ve maydanoz esliginde sunabilirsiniz.

4- 1 sogani soteleyin.Ispanaklari yikayhip ince ince kiyin ve soganlara ekleyin suyunu zekene kadar pisirin tuzunu ve karabiberini ekleyin altini kapatin.Kreplerinize sararak servis yapin.

5-1 adet tavuk gogsunu haslayin ve didikleyin.2 bardak sut, 2 kasik un, 2 kasik tereyagi ve bir tutam tuz ile besamel sos hazirlayin.
Besamel sosun bir kismini uzeri icin ayirin ve kalan kismin icine didiklenmis tavuklari ekleyin.Krepleri pisirip iclerine besamelli tavuklari koyun ve bohca seklinde katlayin.
Bir firin kabina alin. uzerlerine ayirdiginiz besamel sosdan dokun ve uzeri kizarincaya kadar firinda tutun.
Cikartip sicak sicak servis yapin.

Afiyet olsun.



1 yorum:

Emel dedi ki...

:)))) sahur gecelerimizin vazgeçilmeziydi.. gerçekten çok güzel. annem çok güzel yapar :)