3 Mart 2009 Salı

Hashasli Corek

Malzemeler

1 yemek kasigi instant maya
1 tatli kasigi tuz
1 cay kasigi toz seker
2 su bardagi ilik sut
1 paket oda isisinda tereyagi veya margarin
Yeterince unUzerine surulmek uzere 1 yumurta
susam ve corek otu

iC Malzemesi

Hashas ezmesi,tuz

Hazirlanisi

Yogurma kabiniza mayayi, 1 cay bardagi ilik suyu, tuz ve sekeri alin.15 dk mayanin kabarmasini bekleyin.
Kabaran maya'ya ilik sutu margarini ve yeterli unu ilave edin elinize yapismayan ancak yumusak bir hamur olmali.
Puf noktasi hamuru uzun sure yogurmaniz gerektigi.uzerine islak bir bez ortulu oldugu halde kabarmaya birakin.
2 kati buyukluge ulastiginda hamuru iki parcaya bolun ve ikisinide merdane yardimi ile acin.siviyag ile yaglayin.
Yagla incelttiginiz ezilmis hashasi elinizle yayinve rulo yapin sonra 3 parmak kalinliginda keserek
yaglanmis yuvarlak firin kabina dikine dizin butun hamur ayni sekilde yapilarak bittiginde uzerine yumurta sarisi surerek 220 C firina verin.
Uzeri kizarana kadar pisirin.
Afiyet Olsun.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

haşhaş her şeye çok güzel bir tat katıyor gerçekten. yaptım çok güzel oldu teşekkürler.