5 Mart 2009 Perşembe

Etli Kabak Dolmasi


Malzemeler
  • 10 Adet Kabak
  • 1 Cay Bardagi Pirinc
  • 2 Adet iri boy kuru sogan
  • 200 gr Kiyma
  • Yarim demet Maydanoz
  • Yarim demet Dereotu
  • 2 Tatli Kasigi kuru nane
  • 1 tatli kasigi karabiber
  • 1 tatli kasigi Pul biber
  • 1 tatli kasigi tuz
  • 1/2 cay bardagi zeytinyagi
  • 1 yemek kasigi domates salcasi

Hazirlanisi

  • Soganlari yemeklik dograyin.Pirincleri yikayin ve maydanozla dereotunu ince kiyin.
  • Butun iç malzemeyi karıştırıp hepsini iyice birbirine yedirin.
  • İç malzeme kenarda bir kenarda beklesinsiz kabakları yıkayıp üzerlerini soyun veya cizin. (ben limon kabuğu soyma aletini kullandık, o yoksa çatal kullanabilir veya alacalı soyabilirsiniz.)
  • Kabakların iclerini oyun.Oyduğunuz kabakların içlerine tuz serpin.
    Hazırladığınız içi, üzerlerinde yarım santimlik boşluk kalacak şekilde
  • (bir domates dilimi sığmalı) kabaklara doldurun.
  • Üzerlerine birer dilim domates koyup bosluk kalmayacak şekilde tencereye dizin.
  • Yarım yemek kaşığı salçayı biraz kaynamış suda ezip tencereye ekleyin. Tencerenin tabanından 2 parmak yüksekliğe çıkacak sekilde kaynamış su ilave edip kısık ateşte yarım saat pişirin.
  • Kabaklarin icinden cikan kabak icleri ilede yine sitede bulunan firinda mucver tarifi ile degerlendirebilirsiniz.

Afiye Olsun.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

gerçekten harika oluyor. ellerinize sağlık.