- Yarim kg.Asma yapragi
- 4-5 kuru sogan
- 1,5 cay bardagi siviyag
- 2 su bardagi pirinc
- 1 yemek kasigi kuru nane
- 1 yemek kasigi yenibahar
- 1 cay kasigi tarcin
- yarim limon suyu
- 1 tatli kasigi tuz
- 1 su bardagi saplariyla beraber dogranmis maydanoz
- 2 su bardagi sicak su
Hazirlanisi
- Yapraklarinizi kendiniz salamura yapiyorsaniz bir gece onceden 4-5 kez ilik suyla yikayip sabaha kadar soguk suyun icinde birakarak tuzunun cikmasini saglayin.hazir aldiysaniz.6-7 kez ilik suda yikayarak tuzunu cikartin.
- Diger yandan tavaya soganlarinizi yemeklik dograyin soteleyin.Pirincleri yikayip suyunu suzdurun.
- sotelenen soganlarin icine pirinci ekleyin.5- dk kavurun.Sonra sirasiyla naneyi, yenibahari,tarcin,tuz ve 1 -1,5 cay bardagi sicak suyu ekleyin cok kizik ateste pirinclerin sismesini saglayin.Pisen dolma harcinizin altini kapatin ince kiyilmis maydanoz ve 1/2 limon suyunu ekleyin guzelce harmanlayin.
- Dolmayi pisireceginiz tencerenin en altina bir parmak kalinliginda halka halka kestiginiz soganlari dizin.Uzerinede sardiginiz yapraklari sira sira dizin.Bittiginde uzerine 2 su bardagi sicak suyu ve 1 cay bardagi zeytin yagiyla 1 limon suyunu gezdirin ve tencerenin uzerine dolmalarin uzerini kapatacak kadar bir tabak yerlestirin.Kisik ateste yapraklar pisene kadar yaklasik 30-45 dk pisirin.Limon dilimleriyle susleyip servis yapin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder