Malzemeler
- 1 kase yesil mercimek
- 1,5 cay bardagi eriste
- 1 yemek kasigi biber salcasi
- 1/2 yemek kasigi domates salcasi
- 1 tatli kasigi kuru nane
- 2 adet et su tablet(yada et suyu)
Hazirlanisi
- Mercimekleri yikayin ve ustunu ortecek kadar su8 ilave ile ocaga alin.kaynayip koyu rengini suya verince.Altini kapatin ve soguk sudan gecirin.
- Ayri bir tencerede su kaynatin kaynayan suya shriyeleri atin yumusayana kadar pisirin.
- Yesil mercimekleri sehriyelerin ustune ilave edin etsuyunu ve tuzunu kivamini ayarlayacak kadar sicak suyu ilave edip orta ateste kaynatin.
- 1 sogani yemeklik dograyin.Diri kalmayacak sekilde soteleyin.Uzerine salca ve naneyi ilave edin.sotelenen bu malzemeyi corbanin uzerine ilave edin 1-2 tasim daha kaynatip kapatin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder