17 Şubat 2008 Pazar

Kesme Corbasi


Malzemeler
  • 1 kase yesil mercimek
  • 1,5 cay bardagi eriste
  • 1 yemek kasigi biber salcasi
  • 1/2 yemek kasigi domates salcasi
  • 1 tatli kasigi kuru nane
  • 2 adet et su tablet(yada et suyu)

Hazirlanisi

  1. Mercimekleri yikayin ve ustunu ortecek kadar su8 ilave ile ocaga alin.kaynayip koyu rengini suya verince.Altini kapatin ve soguk sudan gecirin.
  2. Ayri bir tencerede su kaynatin kaynayan suya shriyeleri atin yumusayana kadar pisirin.
  3. Yesil mercimekleri sehriyelerin ustune ilave edin etsuyunu ve tuzunu kivamini ayarlayacak kadar sicak suyu ilave edip orta ateste kaynatin.
  4. 1 sogani yemeklik dograyin.Diri kalmayacak sekilde soteleyin.Uzerine salca ve naneyi ilave edin.sotelenen bu malzemeyi corbanin uzerine ilave edin 1-2 tasim daha kaynatip kapatin.

Hiç yorum yok: