- 1 kase kirmizi mercimek
- 1/2 cay bardagi pilavlik bulgur
- 1/2 cay bardagi pirinc
- 1 orta boy sogan
- 1 tatli kasigi pul biber
- 1 cay kasigi kimyon
- 1 yemek kasigi domates salcasi
- 1/2 yemek kasigi biber salcasi
- kuru nane
Hazirlanisi
- Kirmizi mercimek, bulgur ve pirinci guzelce yikayip tencereye alin.tencereyi yarisina kadar su doldurun ve bu malzemeleri guzelce ezilene kadar haslayin.
- diger tarafda 1 sogani yemeklik dogra.Tavaya al 1/2 cay bardagi siviyag ilavesi ile sotele.Pul biber kimyon nane ve salcalarini da ekle sotelemeye devam et
- Corbanin suyu az ise kivamini ayarlayana kadar sicak su ekle.Soteledigin malzemeleride ekle 1-2 kez daha kaynat ve altini kapatin.
1 yorum:
gerçekten çok lezzetli oluyor bilmiyordum böyle yapıldığını sadece marketlerden hazır alıp yapılanları bilirdim hiç de sevmezdik teşekkür ederim.
Yorum Gönder