17 Şubat 2008 Pazar

Ezogelin Corbasi

Malzemeler
  • 1 kase kirmizi mercimek
  • 1/2 cay bardagi pilavlik bulgur
  • 1/2 cay bardagi pirinc
  • 1 orta boy sogan
  • 1 tatli kasigi pul biber
  • 1 cay kasigi kimyon
  • 1 yemek kasigi domates salcasi
  • 1/2 yemek kasigi biber salcasi
  • kuru nane

Hazirlanisi

  1. Kirmizi mercimek, bulgur ve pirinci guzelce yikayip tencereye alin.tencereyi yarisina kadar su doldurun ve bu malzemeleri guzelce ezilene kadar haslayin.
  2. diger tarafda 1 sogani yemeklik dogra.Tavaya al 1/2 cay bardagi siviyag ilavesi ile sotele.Pul biber kimyon nane ve salcalarini da ekle sotelemeye devam et
  3. Corbanin suyu az ise kivamini ayarlayana kadar sicak su ekle.Soteledigin malzemeleride ekle 1-2 kez daha kaynat ve altini kapatin.


1 yorum:

Emel dedi ki...

gerçekten çok lezzetli oluyor bilmiyordum böyle yapıldığını sadece marketlerden hazır alıp yapılanları bilirdim hiç de sevmezdik teşekkür ederim.