- 400-500 gr kiyma
- 2 dilim bayat ekmek ici (veya hazir ekmek tozu)
- 1/2 cay bardagi koftelik ince bulgur
- 1 tatli kasigi karabiber
- 1 tatali kasigi tuz
- 1 yumurta
- 2 yemek kasigi siviyag
- 1 orta boy sogan(rendelenecek)
- ince kiyilmis maydanoz (arzuya bagli)
Corba Malzemesi
- 1.5-2 litre su
- 1/2 cay bardagi siviyag
- 1 yemek kasigi domates salcasi
- 1 tatli kasigi tuz
- kofteleri bulamak icin 1 cay bardagi kadar un
Hazirlanisi
- Kofte malzemelerini karistirma kabina alin ozlu bir kofte yogurun.
- Diger tarafda tencereye sagi ve salcayi alin .1-2 dk kavurdukdan sonra sicak suyu ekleyin.
- Hazirladiginiz kofte harcindan nohut buyuklugunde parcalar kopartip yuvarlayin.
- genis bir firin tepsisinin icine 1 cay bardagi unu alin elde ettiginiz bu kofteleri atin.Buyun kiyma bu sekilde bittikden sonra.Tepsiyi soyle bir sallayarak koftelerin hepsinin una bulanmasini saglayin
- Kaynamakda olan corbanin icine yavasca atalim.
- 2 kucuk patates,1 orta boy havucu kucuk kupler halinde dograyip corbaya ilave edin.
- 10-15 dk pisirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder