17 Şubat 2008 Pazar

Lazanya

Malzemeler
  • 1 Paket lazanya
  • 2 su bardagi kadar spagetti sos (traditional)
  • 1,5-2 su bardagi kadar ricotta cheese
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1/2 cay bardagi siviyag
  • 300-400 gr kiyma
  • 1 orta boy sogan
  • 1 tatli kasigi tuz
  • 1 kase rendelenmis kasar peynir

Hazirlanisi
  1. Lazanya yi bol suda makarna haslar gibi haslayin.
  2. diger yandan tavaya 1 sogani yemeklik dograyin ve soteleyin kiymayi ekleyin.Guzelce pisirin.Pisen kiymaya spagetti sosunu ekleyin.Spagetti sosunuz yoksa 1 yemek kasigi domates salcasi ve 2 domates rendeleyin.
  3. Ayri bir kabin icinde ricotta cheese ce ince kiyilmis maydanozu karistirin.
  4. Haslanan lazanyalati bir kat yaglanmis firin kabina dizin.
  5. uzerine bir kat kiymali harc ustune lazanya uzerine ricotta cheese seklinde devam ederek 4-5 kat olacak sekilde devam edin.




en ust kata geldiginizde rende kasari ustune dokun ve firinda pisirin.

Hiç yorum yok: