
Malzemeler
- 10 Adet Kabak
- 1 Cay Bardagi Pirinc
- 2 Adet iri boy kuru sogan
- 200 gr Kiyma
- Yarim demet Maydanoz
- Yarim demet Dereotu
- 2 Tatli Kasigi kuru nane
- 1 tatli kasigi karabiber
- 1 tatli kasigi Pul biber
- 1 tatli kasigi tuz
- 1/2 cay bardagi zeytinyagi
- 1 yemek kasigi domates salcasi
Hazirlanisi
- Soganlari yemeklik dograyin.Pirincleri yikayin ve maydanozla dereotunu ince kiyin.
- Butun iç malzemeyi karıştırıp hepsini iyice birbirine yedirin.
- İç malzeme kenarda bir kenarda beklesinsiz kabakları yıkayıp üzerlerini soyun veya cizin. (ben limon kabuğu soyma aletini kullandık, o yoksa çatal kullanabilir veya alacalı soyabilirsiniz.)
- Kabakların iclerini oyun.Oyduğunuz kabakların içlerine tuz serpin.
Hazırladığınız içi, üzerlerinde yarım santimlik boşluk kalacak şekilde - (bir domates dilimi sığmalı) kabaklara doldurun.
- Üzerlerine birer dilim domates koyup bosluk kalmayacak şekilde tencereye dizin.
- Yarım yemek kaşığı salçayı biraz kaynamış suda ezip tencereye ekleyin. Tencerenin tabanından 2 parmak yüksekliğe çıkacak sekilde kaynamış su ilave edip kısık ateşte yarım saat pişirin.
- Kabaklarin icinden cikan kabak icleri ilede yine sitede bulunan firinda mucver tarifi ile degerlendirebilirsiniz.
Afiye Olsun.
1 yorum:
gerçekten harika oluyor. ellerinize sağlık.
Yorum Gönder