- 10 adet kirmizi dolmalik biber
- 2 adet buyuk boy kuru sogan
- 1 su bardagi sizma zeytinyagi
- 1/2 demet maydanoz
- 1/2 demet dereotu
- 2 su bardagi pirinc
- 1 tatli kasigi toz seker
- yeterince tuz
- 1 tatli kasigi pulbiber
- 1 yemek kasigi domates salcasi
- 1 yemek kasigi kuru nane
- 2 adet domates
Hazirlanisi
- Yagimizi yayvan bir tencereye alin.Yemeklik dogradiginiz soganlari ekleyip soteleyin.1 kasik salcayida ilave edin.Uzerine iyice yikamis oldugunuz pirincleri ekleyin 7-8 dk kavurun.Tuzunu ve diger baharatlari ekleyin uzerini ortecek kadar sicak su ilavesi ile kisik ateste princler sisene kadar pisirin.Altini kapattikdan sonra ince kiydiginiz maydanoz ve dereotunu ekleyin.Karistirin.
- Temizleyip yikadiginiz biberlerin icine doldurup uzerlerini domates ile ortun
- Tencereye 2 kasik siviyag ve 1 tatli kasigi salca ilave edin uzerine biberleri disin 1/2 su bardagi su ile kizik ateste pisirin.
- Soguyunca servis yapin
- afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder