13 Nisan 2008 Pazar

Tepside Dalyan Kofte


Malzemeler
  • 1 kg az yagli kiyma
  • 1,5 su bardagi havuc ve bezelye karisimi
  • 1 yumurta
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 su bardagi kasar peynir rendesi
  • 1 tatli kasigi pulbiber
  • 1 tatli kasigi kirmizi biber
  • 3 dilim bayat ekmek
  • 1 adet orta boy rendelenmis sogan
  • yeterince tuz
  • 2 kasik sizma zeytinyagi

Patates puresi icin

  • 4 adet orta boy patates
  • 1/2 su bardagi soguk sut
  • bir cimdik tuz
  • 1 yemek kasigi tereyagi

Hazirlanisi

  • Kofteyi hazirliyoruz oncelikle, bezelye ve havuc karisimi haric diger koftelik malzemeleri karistiriyoruz.guzelce yoguruyoruz.
  • bezelye ve havuclarida(havuclar kup dogranmis olacak yada rendeleyebilirsiniz) ekleyip cok sIkmadan karisitirin.Yaglanmis tepsiye doseyin.Uzerini duzeltin.
  • Firina verin ve yari kivamda koftelerin uzeri renk degistirene kadar orta isidaki firinda pisirin.Sonra cikartin ve uzerine hazirlayacagimiz pureyi doseyin.
  • Diger yanda patatesleri kup kup dograyin az suyla ve biraz tuz ilavesi ile haslayin.
  • haslanan patatesleri suzun ve putursuz sekilde ezin.bir tencereye alin icine sutu ve margarini ekleyin.pure kivamina gelene dek kisik ateste pisirin.
  • en uste kasar peynir rendesini ekleyin ve tekrar firinlayin. kasar peynirler kizarinca firindan alin dilimleyerek pilavla servis edin.Afiyet olsun

Hiç yorum yok: