Malzemeler
- 1 kg az yagli kiyma
- 1,5 su bardagi havuc ve bezelye karisimi
- 1 yumurta
- 1/2 demet maydanoz
- 1 su bardagi kasar peynir rendesi
- 1 tatli kasigi pulbiber
- 1 tatli kasigi kirmizi biber
- 3 dilim bayat ekmek
- 1 adet orta boy rendelenmis sogan
- yeterince tuz
- 2 kasik sizma zeytinyagi
Patates puresi icin
- 4 adet orta boy patates
- 1/2 su bardagi soguk sut
- bir cimdik tuz
- 1 yemek kasigi tereyagi
Hazirlanisi
- Kofteyi hazirliyoruz oncelikle, bezelye ve havuc karisimi haric diger koftelik malzemeleri karistiriyoruz.guzelce yoguruyoruz.
- bezelye ve havuclarida(havuclar kup dogranmis olacak yada rendeleyebilirsiniz) ekleyip cok sIkmadan karisitirin.Yaglanmis tepsiye doseyin.Uzerini duzeltin.
- Firina verin ve yari kivamda koftelerin uzeri renk degistirene kadar orta isidaki firinda pisirin.Sonra cikartin ve uzerine hazirlayacagimiz pureyi doseyin.
- Diger yanda patatesleri kup kup dograyin az suyla ve biraz tuz ilavesi ile haslayin.
- haslanan patatesleri suzun ve putursuz sekilde ezin.bir tencereye alin icine sutu ve margarini ekleyin.pure kivamina gelene dek kisik ateste pisirin.
- en uste kasar peynir rendesini ekleyin ve tekrar firinlayin. kasar peynirler kizarinca firindan alin dilimleyerek pilavla servis edin.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder