Malzemeler
- 2 tepeleme turk kahvesi fincani un
- 2 tepeleme turk kahvesi fincani seker
- 4 su bardagi sut
- 125 gr tereyagi
- 5-6 adet muz
- hindistancevizi ve kakaolu biskuvi
Hazirlanisi
- Oncelikle muhallebimizi pisirmekle basliyoruz tatlimiza.Tencereye yagi alin eritin icine unu ekleyin 1 dk kavurun.
- uzerine 4 su bardagi sutu ve sekeri ilave edin.Karistirarak muahllebi kivaminda pisirin.
- Pisen muhallebiyi mixer le 10 dk cirpin.
- yarim paket kakaolu biskuviyi rondo da un haline getirin
- kare buyuk boy bir firin tepsisini soguk su ile calkalayin ve hemen cirpilmis muhallebiyi Dokun.Kasikla 3-4 cm kalinliginda olacak sekilde yayin ve buzdolabinda sogumaya birakin.
- soguyan tatliyi cikartin>bicakla once enine ve boyuna dilimlere ayirin muzu rulo yaparak kapatabileceginiz buyuklukde
- bir tabaga hindistan cevizi tozunu diger tabaga biskuvi tozunu alin.
- islailmis spatula yardimi ile kestiginiz dilimleri duzgunce istediginiz karisimin icine alin muzu muhallebi diliminin boyunda keseren birkez sarmak suretiyle rulo yapin.
- Buzdolabina kaldirin .
- Soguyunca servis edin.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder